6 marca 2024 r. w Wojewódzkim Konkursie Kulinarnym ” Kupuję świadomie, stawiam na region i tradycję na moim stole”- Opolska Babeczka na Dzień Kobiet wzięły udział 2 zespoły z klasy 2 Tg- Emilia Pallus i Thomas Głowania oraz Magda Patoła i Paulina Dudek. Przygotowali przepiękne desery „Kobiecy Uśmiech” – waniliowe muffiny z porzeczkowym nadzieniem, ajerlikierowym kremem oraz Śląskim marcepanem z ziemniaka oraz ” Piękne Panie” – słodkie muffiny z nadzieniem malinowo – truskawkowym, włoską bezą i Śląskim marcepanem. Oba zespoły wykazały się ogromną kreatywnością i umiejętnościami cukierniczymi.
Gratulujemy zajęcia 3 miejsca Emilce i Thomasowi.
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_01.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_02.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_03.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_04.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_05.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_06.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_07.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_08.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_09.jpg)
![](http://www.ckziu-strzelce.pl/wp-content/uploads/2024/03/konk_gastro_10.jpg)