21 Stycznia 2019
Poniedziałek
Imieniny obchodzą:
Agnieszka, Epifani,
Jarosław, Jarosława,
Jerosława, Marcela
Do końca roku zostało 345 dni.
Kulinarne niespodzianki na Święta PDF Drukuj
Tradycyjnie przed  Bożym Narodzeniem uczniowie klas gastronomicznych mogli brać udział w konkursie, który w tym roku miał tytuł „ Kulinarne niespodzianki na Święta”. Uczestnicy mieli wykazać się kreatywnością w wykonywaniu i eksponowaniu potraw związanych ze świętami. Do rywalizacji stanęło dwanaście zespołów, które zaprezentowały swoje prace na pięknie udekorowanych stołach. Uczniowie zaskoczyli i zachwycili  odwiedzających wystawę konkursową swoimi oryginalnymi pomysłami na potrawy. Fileciki z karpia z pieczonymi ziemniakami, kolorowe pierogi z słodkim nadzieniem, czy tatar ze śledzia pod francuską
musztardą to tylko niektóre z nich.
 

Pierwsze miejsce w konkursie zdobyli uczniowie klasy 2 Tg Szymon Grabowski i Mikołaj Noga, drugie miejsce uczniowie klasy 1 Tg  Dawid Ginko i Szymon Szwinge a trzecie uczennice klasy 1 Tg Emilia Ludwig i Julia Tomczuk.
Wszystkim uczestnikom należą się podziękowania za bardzo duże zaangażowanie dzięki, któremu można było zorganizować ten konkurs.
 
                                                                                                          Krystian Grondes
 
« poprzedni artykuł   następny artykuł »
Copyright 2019 CKZiU Strzelce Opolskie.